ООУ „Свети Кирил и Методиј“

Резултати од општинските натпревари по географија

Facebook
LinkedIn
Email
Print

На 4.3.2023 година беа одржани општинските натпревари по географија за ученици од VI, VIII и IX одделение преку апликацијата Google Meet.

Ученикот Михаил Комненовиќ од VIА одделение со освоени 91/100 бодови се пласираше на второто место 🥈. 

Ученичката Милева Стојаноска со 86/100 бодови освои трето место🥉.

 Ученичката Викторија Пиркова од IXА одделение со освоени 65/100 бодови обезбеди пласман за регионален натпревар и добива пофалница за учество. 

Пофалница за учество добиваат и учениците Јована Пирковиќ од VIА одделение, Давид Нешковиќ од VIIIА одделение и Мартина Чекаловиќ од IXА одделение. 

Честитки за учениците и нивните ментори Благица Гогова и Кристина Гацева👏👏👏 

Учениците кои се пласираа продолжуваат понатаму на регионален натпревар.

Им посакуваме многу успех 🏆🍀