Известување за одржаниот Општински натпревар по математика, учебна 2023/24 година

📐📏👉На Општинскиот натпревар по математика кој се одржа на 2.2.2024 година нашите ученици учесници ги постигнаа следниве резултати: IV (четврто ) одделение – ментор Марија Ангеловска: ●Мила Киранџиќ – 42б./ пофалница (учество на Регионален натпревар); ●Илина Ниниќ – 41б. / пофалница ( учество на Регионален натпревар); V ( петто ) одделение – ментор Милица Маринковиќ: […]

👉На 24.10.2023 година учениците од IXа и IXб одделение заедно со наставничката Елена Паланкова, во рамките на проектот ” Мрежа за искуствено учење”  ја посетија  Ботаничката градина при Природно-математичкиот факултет.

🔍Со помош на едукативната програма  “Размножување кај растенијата”, учениците се стекнаа со искуство и знаења за детерминирање, 🔬набљудување, споредување и донесување заклучоци за растенијата и нивните репродуктивни органи. 🔬🌸🌿☘️🍀🍁🍂

👉На ден 19.10.2023 година нашите ученици од IXa и IXб одделение заедно со учениците од ООУ “Александар Урдаревски”, Сандево и ООУ “Михаил Грамено”, Блаце беа во посета на Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија, во рамки на ОТВОРЕН КАБИНЕТ. 

👫Учениците ги посетија просториите во кои се одвиваат официјалните работни средби, салите за церемонии и состаноци за конференции. Ја посетија и Мозаик- салата, при што имаа прилика лично да се сретнат со претседателот на нашата држава. Имаа прилика да му поставуваат прашања за се’ што ги интересира за функцијата ПРЕТСЕДАТЕЛ.  🖼Учениците со помош на претставник […]